Αναζήτηση μικροφώνου

Forums Gypsy Jazz Πληροφορίες Αναζήτηση μικροφώνου

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    trifon
    Member

χαιρετε και καλη χρονια να εχουμε!οσον αφορα το live…μπορει να υπαρξει ενα ηχητικο αποτελεσμα αξιοπρεπες μονο με ενα πυκνωτικο μικροφωνο μπροστα στην κιθαρα;μιλαμε για μικρους χωρους 50-60 ατομων!εχω μια cigano gj-10.Aν μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του οσον αφορα την ενισχυση του οργανου(καψες,μαγνητες και τα σχετικα).Να ειστε καλα!

elias
    Member

αγαπητε τρυφων , εχοντας δοκιμασει κυριολεκτικα τα παντα , θα σου προτεινα να ξεχασεις οτιδηποτε εχει σχεση με πυκνωτικο μικροφωνο , 1) οταν παιζεις οπουδηποτε αλλου περαν απο το μεγαρο μουσικης ο κοσμος μιλαει σα μαλακας με αποτελεσμα να πρεπει να δινεις διαρκως ενταση πραγμα το οποιο σε οδηγει σε feedback , 2) ο μονος τροπος που εχω καταφερει να εχω καποιο σοβαρο αποτελεσμα ειναι με το να βαλω πανω απο 3 μικροφωνα σε χαμηλη ενταση και με πολυ καλο monitor , αν εχετε τον δικο σασ ηχοληπτη και ο κοσμος δε μιλαει τοτε υπαρχει καποια περιπτωση να ακους τον εαυτο σου χςρισ να χαλιεσαι , ιδαλλως πρεπει να παιζεις με ολη σου τη δυναμη ( θα κουλα8εις ) . ο κοσμος αγαπητε τρυφων σπανια 8α βγει για να μας ακουσει πραγματικα , 8α βγει για να περασει καλα και οχι για να κρινει ποιον 8α ακουσει και πως 8α ακουγεται η κι8αρα σου , δε λεω , ειναι σημαντικο για σενα αλλα οι αλλοι ειναι ζωα με ολο το συμπα8ειο . δυστυχως οσο και αν το σιχαινομαι , παιζω με piezo , ειναι σιχαμενο αλλα η μονη λυση .

elias
    Member

η μονη λυση ειναι piezo h stimer και ενισχυτη οτιδηποτε για ακουστικη πι8ανως με ενα antifeedback και 8α εισαι μια χαρα !!! οτιδηποτε 8εσ στειλε μου ενα mail και αν 8εσ βρισκομαστε να τα δοκιμασεις ολα μιας και τα εχω ολα τα συστηματα που ανεφερα , ελπιζω να απαντησα το ερωτημα σου

trifon
    Member

φιλε Ηλια οσον αφορα τον κοσμο εχεις απολυτο δικιο!Την ημερα που ειναι να ερθουν κανονιζουν απο το πρωι οτι θα τα συζητησουν ΟΛΑ το βραδυ εκει που παιζει ο Ηλιας ή ο Τρυφων!Πρεπει να εισαι ο Ψαραντωνης η ο Λουδοβικος των Ανωγειων για να υπαρχει απολυτη σιγη!Εγω σε τετοια περιπτωση αντι να δινω ενταση,αντιθετως χαμηλωνω παρα πολυ και βλεπεις αρκετους απο το κοινο να σταματανε!Αυτο φυσικα για καποια δευτερολεπτα!Απλα τους δινεις το σημα!Τωρα για το θεμα μας…το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο με το πυκνωτικο να κανεις δουλεια!Και νομιζω οτι βαζοντας εναν piezzo στην κιθαρα που εχω το αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο!Εχει καποιες προτασεις ο John Tzialas για το θεμα στο greek gipsy jazz αλλα θεωρω οτι για την συγκεκριμενη κιθαρα δεν αξιζει να προβω σε τετοιου ειδους αγορες!Παντως ευχαριστω για την απαντηση σου!Θα ηθελα παρα πολυ να βρισκομασταν αλλα το βλεπω κομματακι δυσκολο εαν δεν εισαι απο β.Ελλαδα!εγω ειμαι απο Καβαλα!Να σαι καλα φιλε!

cavallero
    Member

Και μιλώντας για μικρόφωνα..ρίξτε μια ματιά σε αυτό.

http://www.dpamicrophones.com/en/products.aspx?c=Item&category=118&item=24343#specifications

και μετά αυτό το Video 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=wK_AwHpRpho

Stergios Loustas
    Moderator

Εννοείται ότι πυκνωτικό στα μπαράκι είναι ψιλοάκυρο. Πάντως ανάμεσα στη λύση του πυκνωτικού και του πιέζο υπάρχει η ενδιάμεση λύση του μικροφώνου επαφής (αυτά που κολλάνε με ειδική πλαστελίνη στο όργανο). τέτοια είναι πχ τα schertler basik (που έχω και γω) ή to Akg 411. Με αυτά αποφεύγεις την άσχημη πλευρά του πιέζο αλλά και τα feedback που έχεις με τα μικρόφωνα από την άλλη μεριά. Νομίζω ότι για ένα περιβάλλον όπως ένα μπαράκι (λίγο πολύ όλοι σε τέτοια παίζουμε) είναι κατάλληλη λύση. Το πιέζο νομίζω είναι πιο safe για μεγάλες εντάσεις (που δεν βοηθούν τη μουσική μας νομιζω) ενώ το πυκνωτικό για κανένα μέγαρο.
    Αν κάποιος είναι θεσ/νικη και θέλει να δοκιμάσει το basik, ευχαρίστως

Θα πρότεινα μια λύση για κάποιον που ήδη έχει ένα καλό piezo (για μένα ο κορυφαίος piezo καβαλάρης είναι o MICRO CHEVALET).

Το AURA SPECTRUM της FISHMAN.

To AURA είναι στην πραγματικότητα ένα DI το οποίο συμπληρώνει στο σήμα της κιθάρας συχνότητες από ηχογραφήσεις που έγιναν σε μια ανάλογη κιθάρα, με διαφορετικά μικρόφωνα.

Με ένα blend knob μπορεί κανείς να επιλέξει πόσο από το σήμα του οργάνου του θα έχει και πόσο από το σήμα της προσομοίωσης του μικροφώνου. Διαθέτει επίσης usb, 3 band EQ για το σήμα του οργάνου, έναν πολύ καλό κομπρέσορα καθώς και anti-feedback λειτουργία και κουρδιστήρι. Το συγκεκριμένο DI είναι λίγο ακριβό, γύρω στα 360 ευρώ.

ΑΛΛΑ: εγώ χρειάστηκε να το αγοράσω λόγω δουλειάς για να το χρησιμοποιήσω με διαφορετικές κιθάρες (ηλεκτροκλασική, ακουστική, gypsy). Αν κάποιος το θέλει μόνο για gypsy μπορεί να αγοράσει κάποιο από τα φθηνότερα di’s της ίδιας σειράς. Έτσι κι αλλιώς τα μικρόφωνα που γράψανε μια DEL’ARTE Oval hole, θα πρέπει να τα κατεβάσει κανείς από το site της Fishman και να τα φορτώσει στο πετάλι.

Ανεβάζω ορισμένα δείγματα να ακούσετε:

Σόλο

Piezo

Piezo EQ

Aura Spectrum – Shure SM57 (Dell’ Arte)

Aura Spectrum – Neumann M147 (Dell’ Arte)

Aura Spectrum – Neumann KM84 (Dell’ Arte)

Aura Spectrum – DPA 4011 (Dell’ Arte)

Ρυθμική + Σόλο:

Aura Spectrum – DPA 4011 + Shure SM57 (Dell’ Arte)

Οι παραπάνω ηχογραφήσεις είναι στο σπίτι μου, καρφί στην κάρτα ήχου και μετά στο logic, χωρίς απολύτως καμία επεξεργασία πλην των εντάσεων.

Το συγκεκριμένο πετάλι ακούγεται πολύ ανώτερο αν βγει από έναν καλό ενισχυτή.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.