Βίντεο του Μιχάλη Παούρη 2

Forums Gypsy Jazz Πληροφορίες Βίντεο του Μιχάλη Παούρη 2

Tagged: 

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author

Giati prepei kaneis na paizei toses notes?

Tchavolo kai Fapy kanoun mousikara me to 1% apo tis notes tou Michael.

LA BONNE NOTE! Auti psaxnoume… no?

trifon
    Member

τελικα η σημαντικοτερη απο ολες τις μαθηματικες πραξεις,οσο μεγαλωνω,θεωρω πως ειναι η ΑΦΑΙΡΕΣΗ!Καποιοι δεν θεωρουν την παυση ως μερος μιας μελωδιας ή φανταζονται τον καλο μουσικο μονο αυτον που σε κλασματα δευτερολεπτου περναει απειρες νοτες!Δεν τους μεμφομαι γιατι κι εγω μεχρι πριν λιγο καιρο ετσι σκεφτομουν!Πολυ ωραιες οι γρηγορες φρασεις,αλλα εξισου ομορφες και οι αργες!ολα με ενα μετρο!
    συμφωνω και επαυξανω με τον john!

cavallero
    Member

Kalispera kai apo mena,

Telika to thema tis taxititas exei mpleksei arketa ta pragmata.polloi mousikoi pezoun akatapausta , xanontas to swing feel, me terastia ellipsi metadosis sunaisthimatos kai episis paratiro oti paizontai pleon ta kommatia toso grigora pou o aplos akroatis adunatei na kounithei me ton rithmo kai na xorepsei , para mono kathete akinitos blepontas na feugoun notes kata ripas. episinapto ena apo ta agapimena mou video twn Baggerman Trio oi opoioi pezoun polu omorfa proseggizontas to idioma tis jazz manouche me kompsotita kai sebasmo.

(a) http://www.youtube.com/watch?v=kwi0Fampdns&feature=relmfu

(b) http://www.thomasbaggermantrio.com/album —->” Made for Isaac” mporeite na to akousete

P.S.*Gianni exeis ta xairetismata apo olous mas*

• This reply was modified 11 years, 2 months ago by cavallero.

Καλησπερα κι απο μενα. Να κρατησω μια ουδετερη σταση εδω και να πω οτι οσο κι αν ειμαι φαν της κομψοτητας και της λιτοτητας στο παιξιμο, θαυμαζω το Μιχαλη γι αυτα που εχει καταφερει και ειμαι σιγουρος οτι θα καταφερει και πολλα ακομα. Του Al di Meola δεν υπηρξα ποτε φαν,θαυμασα ομως τις ηχογραφησεις με το τριο (Paco και John) για τον απλουστατο λογο οτι παρα τις απειρες νοτες που παιζονταν, υπηρχε πολυ υψηλο επιπεδο interaction μεταξυ των μουσικων και βεβαια πολλη πολλη μελωδικοτητα στα παιξιματα τους. Στα βιντεο του Μιχαλη με τον Al ειναι εμφανης η αλληλεπιδραση μεταξυ τους, για το δικο μου γουστο ομως, υστερει σε μελωδικοτητα. Θα ηθελα να ακουσω τον Μιχαλη να παιζει μια ωραια μπαλαντα χωρις super-fast runs, για να ακουσω καλυτερα τις ιδεες του. Καλως η κακως, δεν προλαβαινω στα γρηγορα !
    Επισυναπτω ενα πανεμορφο σολο του Django (κατ’ εμε το πιο ομορφο) ως παραδειγμα :

elias
    Member

καλος ειναι ο παουρης αλλα δε παιζει τζαζ σε καμια περιπτωση , εγκρινω το παιξιμο αλλα κυριως σε τυπου al di meola λατιν τζαζ  θα του ταιριαζε καλυτερα και οχι σε τζιπσι και σε καμια περιπτωση bebop , σιγουρα το παιδι μπορει να παιξει τα παντα και θα τα παιξει ,  απο εκει και επειτα ειναι θεμα γουστου . πχ εμενα δε μου αρεσει το μειγμα τζιπσι και ελληνικοι δρομοι , το θεωρω καπως ακομψο και ξερω οτι η αποψη μου αυτη προκαλει και παντα θα προκαλει αντιδρασεις , λατρευω την καλη ελληνικη μουσικη αλλα δε γουσταρω να ακουω μπουζουκοφρασεις πανω σε τζανγκο οπως γινεται εδω στην ελλαδα κατα κορο , επισης δε μου κολαει το ολο τζιπσι στην τζαζ , ο τζανγκο επαιζε τζαζ και οχι τζιπσι , τζιπσι παιζουν οι γυφτοι ακολουθοι μετα θανατο του τζανγκο . τωρα το λατιν τζαζ που ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο τη τζαζ σιγουρα σηκωνει και τα μεσογειακα κολπα τησ ελληνικης μουσικης . ο Παουρης ειναι ακομα μικρος σε ηλικια και εγω τον βλεπω συμπαθητικα , δυστυχως αυτοι που τον συμβουλευουν αθελα τους οι ανθρωποι του κανουν ζημια ,  δεν ακουω τισ δουλειες του αλλα θεωρω οτι θα γινει μεγαλος στο χωρο του , απο εκει και επειτα ολα ειναι θεμα labeling θες να το λες τζαζ , πες το απλα σε σχεση με το πραγματικο σουινγκ ειμαστε χρονια μακρια

elias
    Member

για οσους δεν το εχουν ακουσει ερχονται ροζεμπεργκ τριο με μιχαλις παουρις και γκεστ σταρ πανος μουζουρακις , βασικα δε ποιος τους χεζει τουσ ροζενμπεργκ , παμε μουζουρακι , ποιοσ ειναι μεσα ?

Χαχα, εισαι θεος !

Μεσα!

cavallero
    Member

πάρτε και εμένα εεεε!!

elias
    Member

βλεπω το legato παει συννεφο , ρε παιχταρα μου ειλικρινα μπορεις να μας το γραψεις σε παρτιτουρα ολο αυτο που επαιξες ? γιατι εαν δε μπορεις τοτε σημαινει οτι παιζεις στην τυχη

elias
    Member

πλακα κανω ε . σου αρεσει καθολου ο charlie parker ? βλεπω πολλες ομοιοτητες στο παιξιμο σου

: )

Michael Paouris’ Team

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.