› Forums › Gypsy Jazz 'Οργανα › Αναζήτηση πρώτης κιθάρας-Προτάσεις
- This topic has 12 replies, 6 voices, and was last updated 11 years, 2 months ago by
angelo.
-
AuthorPosts
-
March 7, 2011 at 10:24 am #461
trifon
Memberχαιρετε!επιτελους κι ενα μουσικο site με πολυ ενδιαφερον!Λοιπον επειδη ειμαι νεος στο αθλημα αυτο(gipsy)σκεφτομαι να ξεκινησω με μια φθηνη oval hole(aria mm20,cigano gj-10).Να σας τονισω οτι δεν ειχα την ευκαιρια μεχρι τωρα να δοκιμασω μια τετοια κιθαρα αλλα καθοτι ηλεκτρικος κιθαριστας απ’οτι διαβασα πιστευω οτι βολευει περισσοτερο απο την D-HOLE που φερνει στο μανικι της κλασσικης!περιμενω τις γνωμες σας και γενικως τα φωτα σας!
March 8, 2011 at 11:27 am #462elias
MemberΓεια σου trifon , στη θεση σου θα πηγαινα για την cigano την οποία εχω δοκιμάσει και μπορώ να διαβεβαιώσω οτι ειναι καλυτερη και από πολλές gitane dg 255 , συνιστώ να κοιταξεις κατι σε μεταχειρισμενο εάν βρεις για καλυτερη τιμη , η d-hole πράγματι εχει λιγο πιο φαρδύ μπρατσο διότι ειχε αρχικα φτιαχτει βασισμενη σε κλασικη κιθαρα σχεδιασμενη απο το mario maccaferri γιαυτο και τις αποκαλουν maccaferri ενώ τις oval τις αποκαλουν selmer , υπαρχουν και υβριδικα μοντελα αλλα η τιμη ειναι πολυ υψηλοτερη καθως θα πρεπει να απευθυνθεις σε κατασκευαστη , αλλη διαφορα ειναι στο μηκος , συνη8ως οι maccaferri εχουν μηκος 650 mm eνω οι selmer εχουν 670 mm , οσο πιο μεγαλο το μηκος τοσο πιο πολυ η ταση στις χορδες συνεπως και η ενταση . οι maccaferri εχουν με διαφορα περισσοτερα μπασσα ενω οι selmer ειναι πιο ‘αγριες’ με εμφαση στα μεσσαια , ελπιζω να μπορεσα να αποδωσω πανω κατω τα χαρακτηριστικα , ευχομαι καλη αγορα καλη αγορα για οτι και αν προτιμισεις
March 8, 2011 at 3:50 pm #463trifon
MemberΚΙ ΕΓΩ ELIAS Σ’ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΩ!ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΝ ΒΟΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ!ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ!
March 8, 2011 at 7:56 pm #464Stergios Loustas
ModeratorΓεια σου trifon!
Αν δεν κάνω λάθος είσαι Καβάλα έτσι? Αν μπορούσες να έρθεις Θεσσαλονικη πριν αγοράσεις θα δοκιμαζες μερικές διαφορετικές που έχουν εδώ τα παιδιά. Επίσης ένας φίλος (πληροφοριακά) έχει φτιάξει κιθάρα εδώ σε ένα πολύ καλό φίλο και κατασκευαστή, ο οποίος έφτιαξε την πρωτη του gypsy κιθαρα και όσοι την έπαιξαν ειχαν καλά λόγια να πουν. Αν μπορείς έλα να τις παίξεις να πάρεις μια ιδέα, να παίξουμε και μαζί!
March 9, 2011 at 7:32 am #465trifon
MemberΜετα χαρας Στεργιε!Κι εμενα θα με ενδιεφερε μια συναντηση!Ηδη μιλησα μεσω μηνυματων με το Σακη που εχει μια cigano και μειναμε στο να βρεθουμε!Δως μου πληροφοριες για το ποτε και που βολευει και θα τα καταφερω να πεταχτω(καθ’οτι για δευτερη φορα πατερας εδω και 20 μερες).Αντε να κανονισουμε να παιξετε κι εδω σε κανα μαγαζι γιατι πηξαμε στο ”εντεχνο”(ενταξει να μην κοροιδευω γιατι κι εμενα μου δωσε ψωμι κατα καιρους…)!Αφου κανατε το καλο και φτιαξατε το site,ο Θεος να σας εχει καλα,πιστευω οτι θα τα πουμε κι απο κοντα!Παω τωρα να βγαλω ενα δοντι σε μια κυρια υπο τους ηχους του DJANGO!Περιμενω απαντηση!
March 9, 2011 at 12:06 pm #466Stergios Loustas
ModeratorΝα χαίρεσαι το μικρούλι!
Ελα όποιο σαβ/κο μπορείς. Εμείς βρισκόμαστε στο σπίτι μου που είναι στο κέντρο, ροτόντα. Πάρε και το Σάκη και συνεννοηθείτε να κάνουμε μια μάζωξη.September 7, 2011 at 10:15 pm #468tottispiotis
MemberΓειά μας! Ήρθε η ώρα και για μένα να κάνω την απόπειρα να ασχοληθώ με τη GJ πιο σοβαρά. Καλα τα jazz σκαφάκια και οι κλασσικές κιθάρες, άλλα αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να πάρω ένα γυφτοκίθαρο της προκοπής 😉 . Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τα άτομα του φόρουμ που έχουν προφανώς μια άλλη εμπειρία στο χώρο, εάν υπάρχει κάποιο μαγαζί (κάπου στην ελλάδα) που να έχει μια σχετική γκάμα gypsy οργάνων. Γιατί καλό το ίντερνετ, οι φωτογραφίες και οι συζητήσεις άλλα όλοι ξέρουμε ότι αν δεν δοκιμάσεις/συγκρίνεις ένα όργανο και το πάιξεις κορώνα γράμματα μπορεί να καείς άσχημα (κι εγώ έχω καεί!). Αν έχετε λοιπόν κάποια πληροφορία θα ήμουν πολύ ευγνώμων!
September 8, 2011 at 7:25 am #469trifon
Memberκαλως ηρθες!
λοιπον επειδη το εψαχνα σχεδον δυο χρονια κι εγω,εχει ο στολλας μοντελα της gitane.για Αθηνα δεν ξερω να σου πω μαγαζια.εγω την πηρα πριν ενα μηνα απο Θεσ/νικη.οσον αφορα το ιντερνετ οντως εχεις δικιο.ημουν κι εγω ετοιμος και ευτυχως βρηκα και την δοκιμασα εδω.Ας πουμε επαιξα με μια gitane dg-255 και τασταριζε παντου.οκ ολα φτιαχνονται αλλα να παρεις καινουργιο οργανο και να τρεχεις στα μαστορια δεν λεει!September 8, 2011 at 4:55 pm #470tottispiotis
MemberΕυχαριστώ πολύ για την πληροφορία. ευτυχώς εδώ στην Πάτρα βρίσκονται και τα κεντρικά του Στόλλα οποτε λογικά θα έχει κι εδώ κάποια κομμάτια Gitane για να δοκιμάσω. Διάβασα στο φορουμ οτι αγόρασες μια cigano την οποία μάλιστα προτίμησες απο τη 255. Αυτή κατάφερες να την ακούσεις σε κάποιο μαγαζί ή απλά το παιξες και σου βγήκε?
September 8, 2011 at 7:14 pm #471trifon
Memberκαλησπερα και παλι,
λοιπον ειχα τηλεφωνησει στην Πατρα για να ρωτησω για την aria mm20 και τυχαια ρωτησα και για την cigano και προς μεγαλη μου εκπληξη μου λεει οτι την κιθαρα δεν την εμπορευονται ακομα αλλα φερανε 2 κομματια για το djangofest στην αθηνα.Συνεννοηθηκα με το καταστημα της Θεσ/νικης και την φερανε,την δοκιμασα και την πηρα.Να σου πω την αληθεια πηγαινα για την dg-255 αλλα αυτην που ειχαν εκει ηταν για πεταμα.Στα ξενα φορουμ που διαβασα ολοι εκθειαζουν την cigano σε σχεση με την gitane 255 και νομιζω οτι εχουν δικιο.η κιθαρα για entry level(γιατι κι εγω το παλευω κανα χρονο το ειδος)ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.Μανικι ηλεκτρικης και πολυ ενταση.Αξιζε η αγορα(ιδια με το γερμανικο μαγαζι υποψην).Παρτους τηλ.και ισως την εχουν!Αν θελεις καμμια αλλη πληροφορια και μπορω πολυ ευχαριστως να βοηθησωSeptember 9, 2011 at 8:31 am #472tottispiotis
MemberΠήρα το στόλλα και όντως μου ‘πε οτι έχει εκεί τις gitane D500, dg-255 ,dg-250, dg-300.
Οπότε θα κάνω μια βόλτα απο κεί και βλέπουμε..Ευχαριστ πολύ ΤρίφωναSeptember 14, 2011 at 8:15 am #473cavallero
MemberΗμουν κατοχος μιας Gitane DG-300 John Jorgenson..Μπορω να πω πως ειναι πολυ τιμιο μοντελο για τα λεφτα της. Δοκιμασε την *_*
March 25, 2012 at 7:20 pm #801angelo
Memberξέρει κανeiς κάποιο μαγαζί στην αθηνα που να φέρνει κιθάρες να δοκιμάσω ? από αυτά που είδα η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι η cigano (για πρώτη κιθάρα ) . ισχύει ?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.