› Forums › Gypsy Jazz Πληροφορίες › Gypsy jazz βιολί
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 9 years, 3 months ago by
guspap.
-
AuthorPosts
-
September 17, 2012 at 11:27 am #1108
DgSensei
MemberΚαλησπέρα σε όλους!
Παίζω βιολί 16 χρόνια (κλασσικό και παραδοσιακό) και τους τελευταίους μήνες έπεσαν στα χέρια μου κάποια cd του Grappelli με τα οποία ενθουσιάστηκα!
Υπάρχει κάποια μέθοδος για να μάθει κάποιος να παίζει αυτό το στυλ ή απλά κάθεσαι και παλεύεις με το αυτί?
Ευχαριστώ
-
This topic was modified 11 years ago by
Stergios Loustas.
-
Stergios Loustas.
September 17, 2012 at 1:06 pm #1109Stergios Loustas
ModeratorΚαλώς ήρθες!
Με ένα μικρό ψάξιμο στο δίκτυο θα δεις ότι υπάρχουν κάποια βιβλία και βιντεο γύρω από το gypsy jazz βιολί-ελάχιστα ωστόσο σε σχέση με τα βιβλία για κιθάρα. Γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως αυτή η μουσική αδικείται ιδιαίτερα όταν αποτυπώνεται στο χαρτί (τα λίγα transcriptions που υπάρχουν, υπάρχουν περισσότερο ως οδηγοί παρά ως κάτι για εκτέλεση).
Οπότε τα εργαλεία σου βασικά είναι το youtube, τα βιβλία για gypsy jazz κιθάρα, το τζαμάρισμα και το rewind! Το ότι παίζεις κάποιο folk ιδίωμα θα σε βοηθήσει πολύ να ξεπεράσεις τις κλασικές εκφορές -που σε αυτα τα 16 χρόνια είναι σίγουρα βαθιά ριζωμένες- και να αφομοιώσεις τα εκφραστικά στοιχεία της jazz (slides, νότες χωρίς βιμπράτο, ασύμμετροι τονισμοί).
Αν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς έλα στο φεστιβαλ το σαβ/κο να γνωριστούμε. Αν δεν μπορείς, μου στέλνεις ένα εμαιλ ((stergiosloustas@hotmail.com) για να σου δώσω υλικό και να ξεκινήσεις την ανάβαση σε αυτό το υπέροχο βουνό. Η ανάβαση είναι δύσκολη αλλά όσο ανεβαίνεις η θέα σε αποζημιώνει.
στέργιος
-
This reply was modified 11 years ago by
Stergios Loustas.
September 17, 2012 at 1:40 pm #1112DgSensei
MemberΔυστυχώς το σκ δουλεύω (το παραδοσιακό βιολί που λέγαμε) και δεν θα μπορέσω να έρθω!
Ευχαριστώ για την βοήθεια σου έστειλα μειλ.!
June 27, 2014 at 4:31 pm #2750guspap
MemberΚαλησπερα! Ειμαι καινουριο μελος στη σελιδα. Αν και παλιο αυτο το topic ελπιζω να ειναι ακομα “εν ζωη”. Επαιζα κλασσικο βιολι για πεντε χρονια, το σταματησα για αρκετο καιρο και τωρα εχω δυο χρονια που παιζω παραδοσιακο. Παντα ομως ηθελα να μαθω να παιζω gypsy jazz και swing. Χαιρομαι που βρηκα ενα ελληνικο site που ασχολειται με αυτο το ειδος της μουσικης.
Αν υπαρχει ακομα το υλικο που αναφερεις πιο πανω ή οτιδηποτε αλλο που θα μπορουσε να με βοηθησει θα ηθελα να μου στειλεις ενα email (papadokm@gmail.com).-
This reply was modified 9 years, 3 months ago by
guspap.
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.